0
x

Pedagogik

Böckerna om Pino fungerar mycket bra för att stimulera och uppmuntra små barn att förstå betydelsen i bilder, stärka barnets språkutveckling, fantasi och inte minst ge inspiration och läsglädje. I böckernas handling ska små barn kunna känna igen sig i det som Pino gör och identifiera sig med honom.

De olika Pinoprodukterna kompletterar varandra och är både enskilt och tillsammans ett mycket bra pedagogiskt material- och begreppsträning för specialskolor, förskolor och i hemmet. Hör gärna av er om ni har frågor om produkterna.

Pinos Bondgårdsapp

På bondgården finns det många djur som vill ha mat. Vem ska ordna det om inte Pino, Pinolina och Pingvinen! Hjälp till att mata, tvätta, borsta och ta hand om bondgårdsdjuren. När arbetet på gården är klart, börjar det kurra i magen på djurskötaren också Pinos bondgård vänder sig till barn i åldrarna 2–6 år, och fungerar mycket bra för att stimulera och uppmuntra små barn att förstå betydelsen i bilder, stärka barnets språkutveckling och fantasi. Det är även ett bra pedagogiskt material för kommunikations- och begreppsträning för specialskolor, förskolor och i hemmet.

Hämta på iTunes »
Hämta på GooglePlay »

Lärarhandledning Pino's bondgårdsapp »

Specialpedagogik.

Till vissa av Pinoböckerna finns TAKK Tecken som alternativ kommunikation framtagna. Vissa av dessa är inte 100% korrekta då en del små textändringar har skett vid omtryck av några av böckerna. Här finns teckenstödsbilagorna att ladda ner fritt för utskrift att användas för eget bruk, privat och i skolor.

Teckenstöd Doktor Pino »
Teckenstöd Pino är bäst »
Teckenstöd Pino går på tivoli »
Teckenstöd Pino och hunden »
Teckenstöd Pino och katten »
Teckenstöd Pino på upptäcksfärd »
Teckenstöd Pino på utflykt »
Teckenstöd Pino ska ut och åka »
Teckenstöd Pino's affär »
Teckenstöd Pino's bondgård »
Teckenstöd Pino's cirkus »
Teckenstöd Pino's dagbok »
Teckenstöd Pino's dagis »
Teckenstöd Pino's födelsedag »
Teckenstöd Pino's jul »
Teckenstöd Pino's lekpark »
Teckenstöd Pino's pannkakskalas »
Teckenstöd Pino's sommarbok »
Teckenstöd Pino's vinterbok »
Teckenstöd Räkna med Pino »
Teckenstöd Sov gott Pino »

Rita och räkna med Pino

Rita och räkna med Pino

Till boken Räkna med Pino finns en arbetsbok med rit- och skrivövningar. Ritboken finns att köpa webbshoppen och kan även fritt laddas ner här för utskrift att användas för eget bruk, privat och i skolor.

Ladda ner Rita och räkna med Pino »

Pinofilmer/språkversioner

Pino finns även på film! I nuläget finns 40 olika Pinofilmer att se på urskola.se Filmerna finns förstås på svenska men även i ca 30 olika språkversioner. Till alla filmerna finns en lärarhandledning som ger direkt stöd för hur filmerna kan användas kopplat till förskolans läroplan.

Pinofilmer på olika språk »