0
x

Pedagogik

Böckerna om Pino fungerar mycket bra för att stimulera och uppmuntra små barn att förstå betydelsen i bilder, stärka barnets språkutveckling, fantasi och inte minst ge inspiration och läsglädje. Utöver glädjen som barnen får av att upptäcka världen med hjälp av Pino får de också:

Pino erbjuder barnen en varm, glad och vänlig värld som både barn och föräldrar kan känna sig helt trygga med. De olika Pinoprodukterna kompletterar varandra och är både enskilt och tillsammans ett mycket bra pedagogiskt material.

Pinos Bondgårdsapp

På bondgården finns det många djur som vill ha mat. Vem ska ordna det om inte Pino, Pinolina och Pingvinen! Hjälp till att mata, tvätta, borsta och ta hand om bondgårdsdjuren. När arbetet på gården är klart, börjar det kurra i magen på djurskötaren också Pinos bondgård vänder sig till barn i åldrarna 2–6 år, och fungerar mycket bra för att stimulera och uppmuntra små barn att förstå betydelsen i bilder, stärka barnets språkutveckling och fantasi. Det är även ett bra pedagogiskt material för kommunikations- och begreppsträning för specialskolor, förskolor och i hemmet.

Hämta på iTunes »

Lärarhandledning Pinos bondgårdsapp »

Specialpedagogik/TAKK

Till vissa av Pinoböckerna finns TAKK Tecken som alternativ kommunikation framtagna. Vissa av dessa är inte 100% korrekta då en del små textändringar har skett vid omtryck av några av böckerna. Här finns teckenstödsbilagorna att ladda ner fritt för utskrift att användas för eget bruk, privat och i skolor.

Teckenstöd Doktor Pino »
Teckenstöd Pino är bäst »
Teckenstöd Pino går på tivoli »
Teckenstöd Pino och hunden »
Teckenstöd Pino och katten »
Teckenstöd Pino på upptäcksfärd »
Teckenstöd Pino på utflykt »
Teckenstöd Pino ska ut och åka »
Teckenstöd Pinos affär »
Teckenstöd Pinos bondgård »
Teckenstöd Pinos cirkus »
Teckenstöd Pinos dagbok »
Teckenstöd Pinos dagis »
Teckenstöd Pinos födelsedag »
Teckenstöd Pinos jul »
Teckenstöd Pinos lekpark »
Teckenstöd Pinos pannkakskalas »
Teckenstöd Pinos sommarbok »
Teckenstöd Pinos vinterbok »
Teckenstöd Räkna med Pino »
Teckenstöd Sov gott Pino »

Pino målarböcker

Rita och räkna med Pino

Till boken Räkna med Pino finns en arbetsbok med rit- och skrivövningar. Ritboken finns att köpa webbshoppen och kan även fritt laddas ner här för utskrift att användas för eget bruk, privat och i skolor.

Ladda ner Rita och räkna med Pino »

Måla med Pino, Fordon

Till boken Pino Fordon finns en målarbok. Pekboken finns att köpa webbshoppen och målarboken kan fritt laddas ner här för utskrift att användas för eget bruk, privat och i skolor.

Ladda ner Måla med Pino Fordon »

Pinofilmer/språkversioner

Till alla 60 filmerna om Pino på UR-play finns en lärarhandledning som ger direkt stöd för hur filmerna kan användas kopplat till skolans läroplan. Filmerna finns översatta till många olika språk. Klicka på länken nedan.

Pinofilmer på olika språk »

Pino på UR
katt utskrift

Ladda ner utskriftsbilder

Pino i A3 format »
Pinolina i A3 format »
Pingvinen i A3 format »
Katten i A3 format stående »
Katten i A3 format liggande»