0
x

Pino

Den omtyckta succenallen Pino är en glad, rolig och mysig bekantskap för de minsta barnen. Böckerna om Pino ger härlig läsglädje genom alla små vardagliga berättelser och de spännande äventyren. De populära böckerna om Pino har blivit väldigt omtyckta och älskade både i och utanför Sverige. Böckerna passar bra för barn från ca 0-4 år. Att Pino fångat små barns intresse har visats genom de många filmer och böcker som getts ut och den positiva respons de fått från både barn, föräldrar och de många pedagoger som använder Pino i sitt arbete.

Pino
Pino och Pinolina

Kramgoa nallar

Pino och vännen Pinolina finns också i verkligheten, som mysiga kramgoa nallar! Pino erbjuder barnen en varm, glad och vänlig värld som både barn och föräldrar kan känna sig helt trygga med.

Pino och Pinolina finns att köpa vår webshop »

Virkmönster

Om du vill virka Pino och hans vänner finns mönstren här.

Mönster Pino »
Mönster Pinolina »
Mönster Dockan »
Mönster Katten »
Mönster Kaninen »
Mönster Pingvinen »

Pinogänget virkade

Instagram: pinothebear

Följ oss på Instagram. Här lägger vi ut inspirerande bilder, tävlingar och kampanjer

Pino finns även digitalt

Pinoböckerna finns som inlästa E-böcker i apparna/digitala tjänsterna

E -böckerna är också tillgängliga hos Axiellmedia för distribution till internetbokhandeln, bl.a. hos Adlibris och Bokus, bokappar och bibliotek. Pinoböckerna och nallarna finns även utgivna i Sydkorea

Pino hittar hem

Pino på film

Nallen Pino kan också ses på film på UR-play/Svt barnkanalen » På URplay finns det 60 Pinofilmer och många är översatta till en rad olika språk och finns även med tecken och syntolkning. Pino har även en egen Youtubekanal »

Om författarna

Eva Pils och Agneta Norelid har lång erfarenhet av arbete med barn i olika verksamheter, bl.a. förskola, sjukhus och andra pedagogiska verksamheter. Eva och Agneta har intresserat sig mycket för barns lek, språk- och bildutveckling. Genom arbetet föddes idén om en bokserie med en nalle som skulle göra saker som små barn enkelt kan förstå, både vardagliga teman och mer spännande fantasifulla små äventyr. Böckerna skulle också stimulera barns språkutveckling och intresse för böcker och läsning. Böckerna erbjuder en vänlig och trygg värld, en form av feelgood-böcker för små barn. Första boken om Pino, Pinos dagbok, kom ut år 2002. Till i dag har det getts ut 37 böcker i serien och fler kommer om nallen Pino.

Om illustratören

Kenneth Andersson är en välkänd och omtyckt illustratör som skapat nallen Pino som är tecknad med tusch och pensel. Det är kanske därför det har blivit en sån mjuk och gullig liten björn. Utöver Pino har Kenneth skapat många andra kända och omtyckta barnbokskaraktärer. Kenneth jobbar även som illustratör åt tidningar, reklambyråer och bokförlag.

Kenneth, Agneta och Eva

Kontakta oss

Behöver du komma i kontakt med oss använder du dig av formuläret eller skickar ett mail till info@pinolek.se. Vi försöker svara dig så fort vi hinner.

Adress:


Pinolek förlag AB
Nytorgsgatan 23 B
116 40 STOCKHOLM