0
x

Pino

Den omtyckta succenallen Pino är en glad, rolig och mysig bekantskap för de minsta barnen med mycket igenkänning i. Pino och hans vänner ger härlig läsglädje genom alla de spännande berättelserna och upptågen de hittar på. De populära böckerna om Pino har blivit väldigt omtyckta och älskade både i och utanför Sverige . Böckerna passar bra för barn från ca 0-4 år. Att Pino fångat små barns intresse har visats genom de många filmer och böcker som getts ut och den positiva respons de fått från både barn, föräldrar och de många pedagoger som använder Pino i sitt arbete.

Pino
Pinolinanalle

Utvecklas med Pino

Pino och vännen Pinolina finns också i verkligheten, som mysiga kramgoa nallar! Utöver glädjen som barnen får av att upptäcka världen med hjälp av Pino får de också:

Pino erbjuder barnen en trygg, varm glad och vänlig värld som både barn och föräldrar kan känna sig helt trygga med.

Instagram: pinothebear

Följ oss på Instagram. Här lägger vi ut inspirerande bilder, tävlingar och kampanjer

Mer om Pino

Pinos dagbok är också utvald att vara med i Kulturrådets projekt Bokstart som en av de rekommenderade böckerna för de allra minsta barnen. Pinoböckerna finns även digitalt utgivna som e-böcker hos:

Många av Pinoböckerna finns även översatta och utgivna i andra länder som Sydkorea, Frankrike, Japan och Norge.

I Västmanlands län har man sedan 2017 valt Pinos dagbok som gåvobok. Den delas ut till alla nyfödda barn i regionen för att stimulera små barns språkutveckling.

Nallen Pino kan också ses på UR-skola där det finns 40 filmer om Pino och hans vänner och dessa finns översattsa till 24 olika språk samt tecken- och syntolkning. Pino har även en egen Youtubekanal.

Pino hittar hem

Pino på film

Nallen Pino kan också ses på UR-skola där det finns 40 filmer om Pino och hans vänner och dessa finns översatta till 24 olika språk samt tecken- och syntolkning. Pino har även en egen Youtubekanal.

Om författarna

Eva Pils och Agneta Norelid har lång erfarenhet av arbete med barn i olika verksamheter, bl.a. förskola, sjukhus och andra pedagogiska verksamheter. Eva och Agneta har intresserat sig mycket för barns lek, språk- och bildutveckling. Genom arbetet föddes idén om en bokserie med en nalle som skulle göra saker som små barn enkelt kan känna igen sig i och skulle stimulera barns språkutveckling. Så föddes nallen Pino och första boken Pinos dagbok kom ut år 2002. Till i dag har det getts ut 29 böcker om Pino.

Illustratör

Kenneth Andersson är en välkänd och omtyckt illustratör som skapat nallen Pino som är tecknad med tusch och pensel. Det är kanske därför det har blivit en sån mjuk och gullig liten björn. Utöver Pino har Kenneth skapat många andra kända och omtyckta barnbokskaraktärer. Kenneth jobbar även som illustratör åt tidningar, reklambyråer och bokförlag.

Kenneth, Agneta och Eva

Kontakta oss

Behöver du komma i kontakt med oss använder du dig av formuläret eller skickar ett mail till pinolek@telia.com. Vi försöker svara dig så fort vi hinner.

Adress:


Pinolek förlag AB
Nytorgsgatan 23
116 40 STOCKHOLM